Golf er morsommere når du spiller med riktig utstyr. Vet du hvilke køller som passer din sving best? Vet du hvilke skaft du skal ha? Skal køllene dine være lengre eller kortere, eller ha justert lie-vinkel? Har du ‘huller’ i baggen din? Vet du nøyaktig hvor langt du faktisk slår med de ulike køllene?

Hos Bergen Golfsenter har vi kompetansen og utstyret som skal til for å hjelpe deg å velge rett. Vi har fittingvogner fra Callaway, Ping, Taylor Made, Nike og Titleist, og vi har ekstremt nøyaktige simulatorer med ‘innebygget’ launch monitor, hvilket i sum gjør oss til det opplagte valg neste gang du er i markedet for nytt utstyr, eller bare ønsker å få en sjekk på om de køllene du har passer deg. Ta kontakt med oss, så står vi til tjeneste.

Kølletilpasning (Clubfitting) – hva er det egentlig?

Trenger du spesialtilpassete køller? Noen vil faktisk hevde at forskjellen mellom ‘feile’ og ‘riktige’ golfkøller i praksis kan utgjøre så mye som 25% av handicappet ditt. Vi ser stadig eksempler på at golfere spiller med køller som ikke nødvendigvis gjør golf lettere, og vi er vel alle enig om at golf er vanskelig nok uten at vi trenger køller som gjør utfordringen enda større?

Golfkøllene som står i butikken er masseprodusert basert på normalverdier, hvilket vil si at de er tilpasset personer av normal størrelse, med normal armlengde, normal håndstørrelse, normal svinghastighet og normal fysisk styrke. Hvor mange av oss er det som er helt normal? Hva er forresten ‘normalt’? Det er golfprodusentene selv som bestemmer normalen ut fra en oppfatning av hva de mener vil passe de fleste. Det finnes ingen etablerte standarder innen golf.

Og hva innebærer så dette i praksis? Det betyr at mens mange mennesker er skapt slik at de er helt ‘normal’ og kan bruke golfkøllene slik de står, vil ganske mange andre ha behov for tilpassing av golfkøllene dersom de skal bli helt riktig. Her kommer vår kompetanse inn.

Produsentene lager riktignok som regel flere modeller, rettet mot golfere på ulike nivå og av ulik type, og derfor finnes det i butikkhyllene køller som generelt sett passer bedre for høyhandicappere, andre som passer bedre for singelhandicappere, andre igjen som passer damer, og så videre. En viktig del av vår jobb er å hjelpe deg å velge rett i denne jungelen. Men når det er gjort kan det fremdeles altså være mer å tenke på.