Vi har kåret en vinner i turneringen!

Torsdag 31. mars ble vintersesongen offisielt avsluttet med finale i Onlinegolf Vinterserie og de to finalelagene var nykommerne fra Four Fores mot veteranene (og 2 ganger vinnere) fra High Flying Birdies. Pga jobbreise måtte en match spilles onsdag 30. mars og Ole Kristian Rå (HFB) møtte Philip Ørner (FF), matchen gikk hele veien og først etter 18. hull var det klart at High Flying Birdies vant første matchen og kunne gå inn i torsdagen med en ledelse på 1-0.

Mats Gultvedt og resten av guttene i Four Fores har tilbrakt utallige timer i våre TrackMan-simulatorer denne vinteren og på finaledagen skulle vi endelig få se hva de vi var laget av, og for en torsdag vi fikk i Klaus Hanssensvei 22.

Gamlefar Rå hadde fått den utakknemlige oppgaven med å møte turneringen store spiller Mats Gultvedt, til tross for at Rå tok første hullet så kom Gultvedt raskt til hektene og matchen var snudd på hull 6. Ved runding hadde Gultvedt økt og han var da 2 opp, matchen ble avgjort etter 14. hull og stillingen ble 5/4 til Four Fores. 1-1 sammenlagt.

Even Røsæther (HFB) og Ola Lønn Jensen (FF) spilte turneringen med hhv 2 og 6 i spillehcp og i finalen presterte de storspill fra start. På de første 9 hullene gjorde ingen av spillerne dårligere enn par, ekstraslagene til Ola gjorde at han var 1 opp ved runding. Birdie på hull 10 økte ledelsen, mens matchens første bogey på hull 11 gjorde at det igjen bare var 1 hulls ledelse. Ny bogey på hull 12,  men denne gang på Røsæther gjorde at Four Fores var 2 opp.

På de to neste hullene hadde Ola slag pga hcp og vant begge disse på par. Matchen ble avgjort på hull 15 når Ola chippet i for eagle og dermed vant han matchen 5/3. Four Fores leder nå 2-1 sammenlagt.

Det var nå en match igjen og premissene var enkle, High Flying Birdies måtte vinne for å sikre et omspill. Eirik Skjold sikret seg de første to hullene og hadde hele tiden initiativet, men Henrik Lippert Thue kjempet seg tilbake og matchen var delt etter 9 hull. Skjold satte på turboen og 3 birdier på rad sørget for at han var 2 opp etter 12 hull. Denne stillingen holdt seg til hull 15 og vinner Eirik 1 hull til så gjør vi oss klar for omspill. På det ganske korte hull 16 deler de brutto på par og Henrik tar dette hullet pga ekstra slag. Historien gjentar seg på hull 17 når Henrik sin putt sniker seg i og også dette hullet vinner han på par. Vi er med dette lik etter 17 hull og spenningen er til å ta og føle på.

Henrik Thue har på dette tidspunktet gått på toalettet mellom hvert av de siste hullene og at de skjelvende beina hans klarer å holde han oppe er et lite mirakel i seg selv. Ingen av guttene slår spesielt gode driver på hull 18 og får tøffe innspill, når Eirik sin chip fra ca 20 meter blir for kort har plutselig Henrik alt i egne hender. Han klarer utrolig nok å holde hodet kaldt og begge guttene går av greenen med bogey, dermed vinner Henrik hullet og matchen 1 opp.  

Four Fores vinner dermed alle matchene torsdag og dermed også finalen 3 – 1. Vi gratulerer vinnerne med hver sin Cobra LTDx driver og en tur til Sverige (Stockholm) for å spille golf på noen herlige golfbaner! 

Vi takker alle lag i turneringen for strålende innsats.
Onlinegolf Vinterserie starter selvsagt opp igjen til høsten og som alltid vil det bli endringer i spilleformat ifht slik som det har vært i år. 

Tidligere informasjon ang finalespill:
33 lag har nå spilt mellomspill og for å kvalifisere seg videre til finalespill gikk grensen på 579 slag for 8 spillere (snittscore på 72,4 slag pr spiller pr runde), det siste laget som gikk videre var Equinor Nonstop. Det betyr også at alle lag som totalt gikk under sitt eget handicap, justert for slope, er klar for finalespillet.

Se alle resultater her

Vi står nå igjen med 8 lag som skal spille match mot hverandre (2 og 2 lag). Kampene trekkes tilfeldig uavhengig av resultat fra mellomspillet. Vi skal her spille 2 utslagsrunder og vil tilslutt stå igjen med 2 lag i en finale.
Ved hver spilledag stiller 2 spillere fra hvert lag og det er alltid de to med lavest hcp som skal spille match mot hverandre. Det er totalt 4 matcher og altså 4 poeng å spille om, dvs at et lag må ha 2,5 poeng for å vinne. I en situasjon hvor det ender 2-2 vil det bli playoff umiddelbart etter spill på dag to. Da velger hvert lag en spiller (som spilte på dag to) som skal representere sitt lag i playoff. Vi spiller playoff til vi har en vinner, dette kan bli på første hull, eller det kan ta lenger tid.

Kvartfinale – frist søndag 13. mars
El Dorado Golf & Beach Club
Herre tee: Tee II/III 
Dame tee: Tee IV

Resultater kvartfinale (matchspill 4 spillere fra hvert lag):
High Flying Birdies
– Equinor Bogies 2,5 – 1,5
Eviny 2 – Equinor Nonstop 2,5 – 1,5
Four Fores – Chip oh hoi 3 – 1
De glade amatører – Hovland-søndag 2 – 2* (Hovland-søndag vant på 3. omspillhull)

Semifinale – frist torsdag 24. mars
Real Club Valderrama
Herre tee: Championship Tee
Dame tee: Forward Tee

Resultater semifinale (matchspill 4 spillere fra hvert lag):
High Flying Birdies
– Eviny 2 2,5 – 1,5
Four Fores – Hovland-søndag 2* – 2 (Four Fores vant på 1. omspillhull)

Finale – torsdag 31. mars
TPC Colorado – Gold Tee

Four Fores 3 – 1 High Flying Birdies