Finalen ble spilt torsdag 30. mars!

Det ble nok en gang en uhyre spennende finale i Onlinegolf Vinterserie. Årets turnering var første gang vi brukte Trackman-handicap og vi hadde 4 lag som alle var debutanter i finalesammenheng. På forhånd var det veldig vanskelig å utpeke en favoritt og det var også tidlig klart at det var dagsform og marginer som ville avgjøre hvilket lag som ville stikke avgårde med førstepremien – en tur til PGA National for vinnerlaget hvor vi spanderer fly, hotell og golf, i tillegg til at hver spiller på laget får gavekort fra CobraPuma Golf til en verdi av kr 3.000,-! 

De 4 finalelagene hadde delt seg inn i par på 2 og 2, og det ble trukket hvem som skulle spille sammen. Vi brukte 4 simulatorer og i hver maskin var det 4 spillere. Lagene hadde fått tildelt simulatorer til oppvarming fra kl 17 og finalen startet kl 18.

Etter 9 spilte hull var Hovland-søndag marginalt foran Nyhill, Fairway to heaven fulgte ytterligere ett slag bak mens Tee Party lå foreløpig nederst. Men kun 9 slag skilte de 4 lagene før vi hadde pause. Det var fortsatt alt og spille for da alle spillerne fikk i seg litt pizza før det hele skulle avgjøres. 

Det var helt tydelig at de siste 9 hullene ble like utfordrende for deltagerne som vi hadde sett for oss på forhånd. Det var baller i vann, doble bogeyer, stryk og selvsagt krydret med en og annen birdie. Etter 15 spilte hull var det faktisk helt likt mellom 3 lag så spenningen var stor. 

Det var litt forskjell på spilletempo i de forskjellige simulatorene, Hovland-søndag ble det første laget som var ferdigspilt og de kunne signere for 145 poeng totalt. Med to hull igjen måtte Nyhill få minst 8 poeng for at ikke Hovland-søndag skulle stikke av med seieren. Når Tord Indredavik rotet på det korte, men veldig våte, par 3 hullet på 17 så det ut som mulighetene hadde forsvunnet. Heldigvis for Nyhill gjorde spillemakker Espen Aanderud birdie og fikk 4 poeng. Begge gjorde jobben på siste og etter at alle hadde spilt 18 hull hadde vi følgende resultater:

Vi måtte dermed i gang med omspill og da fikk hvert lag velge 2 spillere og vi startet på hull 1 igjen. De 4 utvalgte var Ketil Nystad, Espen Aanderud, Robert Skarstein og Fredrik Mathisen. Her var nervene i helspenn og noen hadde problemer med å få skannet QR-koden ved innloggingen pga skjelvende hender :-)

Det ble noen besøk i både bunker og rough, men marginene var defintivt på Nyhill sin side og når Ketil Nystad sitt bunkerslag fra 155 meter (på uforklarlig vis) endte opp 8 meter fra hullet. Da var momentum definitivt svingt Nyhill sin vei og tilslutt gjorde begge to par. Dermed vant Nyhill omspillet etter første hull med 6 poeng mot 3 poeng.
Vi gratulerer vinnerlaget og takker alle finalelag for en utrolig artig og nervepirrende finaledag. Vi vil også takke alle deltakende lag for nok en flott turnering og ønsker hjertelig velkommen til en ny turnering neste vinter.

Vinnerlaget:


 

Resultater semifinaler (4 beste lagene til finale):

Runde 3
Mellomspillet er over og vi står nå igjen med 8 lag som har kvalifisert seg for sluttspillet i årets Onlinegolf Vinterserie.

Gruppevinnere:
Hovland-søndag, Fairway to Heaven, Nyhill, High Flying Birdies, Eviny 2, Tryg 2
2 beste scorer utenom gruppevinnerne: Tee Party, Chip O Hoi

Vi takker alle lagene for fantastisk innsats og spenning i mellomspillet. De 8 siste lagene skal nå i gang med semifinaler og nå teller scoren for alle 4 spillerne og de 4 beste lagene går videre til finale.

I de individuelle konkurransene var Simen Arnesen nærmest flagget med sine 3,1 meter. Fredrik Mathisen slo med 250,4 meter lengste drive.
Premier:
Lengste drive: Valgfri caps fra Puma/Cobra
Nærmest flagget: Valgfri caps fra Puma/Cobra

Mellomspill ferdigspilt (link)

Runde 2
Da er de aller fleste lag gjennom 2 runder av mellomspillet og det tetter seg veldig til i enkelte grupper. Nyhill leverte beste runde med fantastisk 124 poeng, tett fulgt av Eviny 2 som fikk 122 poeng i runde 2. Eviny 2 står dermed som beste lag etter 2 runder.
Siste runde i gruppespillet tar oss med til Sverige og nydelige Barsebäck.
I konkurransen om nærmest flagget kom Marius Bartnes snikende helt på slutten og med 1,2 meter fra flagget snek han seg såvidt foran Rune Mannseth. Familien Bartnes var også med i kampen om lengste drive, her kom imidlertid Preben Bartnes rett bak Marius Skutle som vant med sine 246,6 meter.

Premier:
Lengste drive: Valgfri caps fra Puma/Cobra
Nærmest flagget: Valgfri caps fra Puma/Cobra

Resultater etter 2 runder (link)

Runde 1
Vi har hatt gjennom 36 lag og det har vært utrolig mye bra spill. Deltakerne har prøvd seg på en bane de fleste kjenner godt – nemlig vår egen Meland Golfklubb.
Scorene har selvsagt variert, men Eviny 2 leverte beste score med sine 118 poeng og har dermed fått seg en god luke i gruppe 5.
Reglene er nå slik at hver av de 6 gruppevinnerne går videre, i tillegg til de 2 beste totalscorene ellers.
Vi ser tidlig at gruppe 4 har utmerket seg som dødens gruppe med 4 lag mellom 109 og 117 poeng. En outsider på forhånd var ABB, men med kun 93 poeng i første runde ser det vanskelig ut for Henrik Guldbrandsøy og hans gutter.

Fortsatt er det alt å spille for og nå går turen videre til Danmark og Lübker Sand & Forest.

I hver runde har vi også konkurranse på lengste drive og nærmest flagget. På hull 16 på Meland bombet Ole Åstveit driven sin 275,7 meter avgårde og dette ble vanskelig for resten å matche. Om det var vanskelig å drive lenger så var det faktisk umulig å komme nærmere flagget på hull 13. Arvid Lokøy kjørte seg opp med Hole in One på dette hullet. Fantastisk prestasjon!

Premier:
Lengste drive: Valgfri caps fra Puma/Cobra
Nærmest flagget: Valgfri caps fra Puma/Cobra + ekstra oppmerksomhet fra Puma pga Hole in one.

Vi gratulerer Arvid og Ole og ønsker alle lag lykke til med runde 2 i mellomspillet som må være ferdigspilt innen 28. februar.

Resultater:

Mellomspill runde 1 (link)