I  år er det 10. gang Norges største lagturnering i simulatorgolf, Chess Cup, avholdes hos Bergen Golfsenter.

Den første Chess Cup startet i våre gamle lokaler på Midtun i 2002 og Nordea Liv stakk av med seieren og hver sin telefon.

Allerede første året var det over 30 lag som stilte i turneringen. Året etter var det en viss Knut Børsheim som deltok på Le Junior og juniorene feide all motstand av banen og vant tilslutt finalen mot Fana Optikk og hvert sitt partoutkort til Brann Stadion og regntøy fra Craft.

Landåstorget Fysioterapi ble berømt og beryktet for sin enorme treningsiver og dette toppet seg da Atle Solberg slo Knut Børsheim i matchspill i finalen i 2005. Dette hjalp fysioterapeutene til seier mot Le Junior og førstepremien dette året var en tur for hele laget til den legendariske Ryder Cup-banen på The Belfry. Året etter forsvarte Landåstorget seieren og kunne reise på nok en tur, også denne gangen gikk turen til England for de glade golferne.

I 2006 startet Bergen Golfsenter et samarbeid med Polaris World om salg av leiligheter og hus på de de fantastiske golfresortene i Murciaområdet. Det ble da naturlig at også førstepremien i Chess Cup ble en tur til dette området. Før turneringen som gikk i 2006/2007 endret vi format slik at finalen nå skulle bestå av 4 lag, spenningen og presset rundt finalen ble nå enda større og det var Statoil Birdies som kunne juble og glede seg over en tur til varmere strøk den påfølgende vinteren.

Året etter var siste turneringen på Midtun, Chess Cup hadde nå de siste årene hatt 50 deltakende lag og konkurransen var knallhard. Skulle man vinne turneringe trengte man noe ekstraordinært, og i finalen i 2008 var det Tor Erik Tuften fra Femtehjel Holding som leverte da det gjaldt som mest. På våre gode, gamle simulatorer fra Visiotics var La Boulie en beryktet bane, den var lang og trang med tøffe greener. Da Tuften slo til med en runde på 63 slag netto avgjorde han finalen og den reiseglade gjengen fra Femtehjel Holding kunne krysse av for nok en Spaniatur i kalenderen sin. Seiersmarginen var kun ett slag ned til QSST.

Våren 2008 flyttet Bergen Golfsenter inn i våre nåværende lokaler i Kalfarveien 99, vi byttet også ut simulatorparken og nå hadde vi utvidet til hele 6 lag i finalen. Så mange lag sørget selvsagt for stor dramatikk og i 2008/2009 var det Pitbull som stakk av med seieren. I rås om i fjor var det Sotragjengen fra QSST som endte på andreplass, denne gang 2 slag fra seieren.Hver spiller på laget kunne ta med seg et Titleist jernsett hjem etter finalen.

I 2009/2010 var det Taylor Made som sponset førstepremien med hvert sitt jernsett, og finalen ble avgjort av to fantastiske prestasjoner av hhv Lars Mjeldheim og Sven Torgersen. De viste at all treningen hjalp de til å holde nervene i sjakk og tilslutt så ble det en nokså klar seier foran Bygger’n Ballbreakers.

Fjorårets finale var den klart mest dramatiske hittil. Førstepremien var et jernsett levert av Callaway. Det var tre lag som fulgte hverandre som skygger hele veien; Lakeballs, Femtehjel Holding og Flex Blå. Tilslutt var det ett slag som skilte disse tre lagene, Flex Blå endte på tredjeplass etter at Per Fredik Jacobsen sin 9 meters birdieputt på hull 18 var 20 cm fra å gå i koppen, fortsatt kunne Per Fredrik glede seg over finalens beste runde, men det var nok en mager trøst der og da. Både Femtehjel Holding og Lakeballs endte på 219 slag netto på sie tre tellende spillere. Når lagene ender likt blir det beste individuelle score som avgjør. 69 slag netto fra Erik Høisæter, Femtehjel Holding, avgjorde finalen og sørget for den andre turneringsseieren til Femtehjel Holding.

Vi starter nå den 10. utgaven av vinterens vakreste golfeventyr, Chess Cup. Denne gang skal vi nok en gang sende vinnerlaget ut på reise. Premien leveres av SponsorLink og er et reisegaverkort til en verdi av kr 20.000,-.

For påmelding eller mer informasjon om turneringen ta kontakt med Jan Frønsdal på telefon 08642/93 89 44 00 eller send mail til Bergen Golfsenter.

Tidligere vinnere:

År Lag Premier til hver spiller
2002/2003 Nordea Liv Telefon
2003/2004 Le Junior Partoutkort til Brann Stadion + regnsett
2004/2005 Landåstorget Fysioterapi Tur til Ryder Cup-banen på The Belfry
2005/2006 Landåstorget Fysioterapi Tur til England
2006/2007 Statoil Birdies Tur til Polaris World sine golfresorter i Spania
2007/2008 Femtehjel Holding Tur til Polaris World sine golfresorter i Spania
2008/2009 Pitbull Jernsett fra Titleist
2009/2010 MiniStars Jernsett fra Taylor Made
2010/2011 Femtehjel Holding Jernsett fra Callaway
2011/2012 ????? Reisegavekort fra SponsorLink